Zapraszam ! Robi się go w mig !
Składniki:
- kostka twarogu śmietankowego mielonego ( 250g )
- 3 jaja
- 125g gorzkiej czekolady 85%
- zdrowe słodzidło np. ksylitol, cukier kokosowy
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy żółtka, czekoladę, cukier i twaróg. Mieszamy dokładnie. Następnie delikatnie i w małych porcjach dodajemy pianę i mieszamy do idealnego połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 170 stopniach Celsjusza przez 15-20 minut.
Można dodać orzechy do środka masy lub na wierzch choć odradzam posypywanie góry ciasta orzechami ze względu na delikatną strukturą ciasta, która będzie naruszona przez twarde orzechy przy krojeniu.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz