Składniki:
- 1 kostka masła
- 3 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g wiórków kokosowych
- 2 duże jogurty greckie pełnotłuste / śmietany 18% [ 2x500 ml ]
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 5 jaj
Masa: W misce wymieszać budynie z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka, na koniec dodawać partiami cukier i miksować do momentu uzyskania pięknie lśniącej piany. Do piany dodać jogurt, wsypać wymieszany proszek budyniowy z proszkiem do pieczenia oraz wiórki. Wszystko dokładnie wymieszać. Na górę zetrzeć pozostałą część kruszonki (użyłam dużych oczek).
Piec w 175 stopniach Celsjusza przez ok 1h.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz