Although the name makes us think of beef rolls, a slice of meat rolled like a pancake and stuffed inside, this issue presents a beef schnitzel served in a rich and elegant sauce. It is one of the traditional Hungarian dishes that Your taste buds will definitely like. The sauce is delicious and aromatic, made with dry white wine and vegetables. Dish that will not disappoint.
Składniki | Ingredients
- 4 plastry polędwicy wołowej | 4 beef sirloin steaks
- 1 marchew | 1 carrot
- 1 pietruszka | 1 parsnip
- 1/2 selera | 1/2 celery root
- 1 kalarepa | 1 kohlrabi
- 1 cebula | 1 onion
- 1/2 pęczka pietruszki | 1/2 bunch of parsley
- 1 szklanka białego wytrawnego wina | 1 cup of dry white wine
- 1 szklanka śmietany 18% | 1 cup sour cream 18% fat
- 2 łyżki mąki | 2 tbsp self-raising flour
- 1 łyżka smalcu | 1 tbsp lard
- 1 łyżka masła | 1 tbsp butter
- 1 łyżeczka musztardy | 1 tsp mustard
- 1 łyżeczka cukru | 1 tsp sugar
- 1 cytryna | 1 lemon
- 1 liść laurowy | 1 bay leaf
- sól i pieprz | salt&pepper
- 1 kg młodych ziemniaczków | 1kg new potatoes
- 2 łyżki oliwy z oliwek | 2tbsp olive oil
Mięso umyć, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na 1/3 łyżki smalcu, następnie przełożyć do brytfanny. Jarzyny obrać i pokroić w słupki, cebulę w plasterki, a natkę pietruszki drobno posiekać. Na patelnię wyłożyć resztę smalcu, zrumienić mąkę, dodać cebulę i zeszklić. Wlać wino i 1/2 szklanki wody, wymieszać, dodać pieprz i liść laurowy, zagotować i zalać mięso. Dusić pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Pozostałe warzywa i natkę pietruszki podsmażyć na maśle i połączyć z na wpół miękkim mięsem, śmietaną, musztardą, skórką otartą z cytryny i cukrem, posolić do smaku i dusić jeszcze przez chwilę, potrząsając naczyniem, aby potrawa nie przywierała do dna.
Ziemniaczki umyć, przekroić na ćwiartki, wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i posolić. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku z ustawioną funkcją góra-dół w 200 stopniach Celsjusza do miękkości i uzyskania chrupiącej skórki.
Wash the meat, tenderize it a little bit, sprinkle with salt and pepper, coat with flour and fry on 1/3 tbsp lard, place in a stoneware casserole dish. Peel the vegetables and cut into stripes, onion into slices, parsley chop very finely. Place the remaining of lard on a frying pan, brown the flour, add onions and fry until golden. Add the wine and 1/2 cup of water, mix, add pepper and bay leaf, cook until boiling and pour over meat. Stew with the lid on, over low heat until the meat becomes tender. Fry the rest of the vegetables and parsley on butter and add to half tender meat with sour cream, mustard, lemon zest and sugar, season with salt and let it stew for a little while longer, shaking the casserole dish to prevent the meat from sticking to the bottom.
Wash the potatoes, cut into quarters, mix with 2 tbsp olive oil, sprinkle with salt. Place on a baking tray and bake using the top-bottom function in 200 degrees Celsius until tender and getting the skin crispy.
Smacznego ! | Enjoy !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz