sobota, 13 lutego 2016

Pasta z tuńczyka z chrzanem | Tuna paste with horseradish relish

Tuńczyk jest dosyć smutny w smaku dlatego trzeba go zawsze trochę "podrasować" :) Dzisiaj prezentuję pastę do kanapek, która jest bardzo smaczna i szybka w wykonaniu. Smak ryby jest wzbogacony przez dodatek chrzanu, który idealnie komponuje się z jajkami. 

Tuna is rather sad in taste which is why it always has to be "tuned" a little bit. Today I present you a sandwich paste that is very flavoursome and fast in making. The taste of fish is enhanced by the addition of horseradish relish which ideally composes with eggs. 

Składniki | Ingredients

  • 3 jajka | 3 eggs
  • 3 czubate łyżeczki majonezu | 3 heaped tsps mayo
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego | 1 tsp horseradish relish
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym | 1 tin tuna in brine
  • sól i pieprz | salt&pepper

Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy, przekładamy do miski. Jajka trzemy na najmniejszych oczkach naszej tarki, dodajemy majonez, chrzan i przyprawy. Mieszamy dokładnie. 

Hard boil the eggs. Drain tuna, place in a bowl. Grate the eggs on the smallest holes on your grater, add mayo, horseradish relish and seasonings. Mix well.








Smacznego ! | Enjoy !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjny Polski Rosół

Witam Was Serdecznie ! Kto nie lubi rosołu, prawda ? A no szczerze wam powiem, że kiedy byłam nastolatką bardzo marudziłam mamie kiedy na o...