Light but very filling salad from Nice. Ideal for lunch or supper. I like to have mine after training when the body needs a proper portion of good protein and vegetables. According to the original recipe we could add loads of shredded lettuce and roasted plum tomatoes. This recipe comes from Gwyneth Paltrow's cookbook "Notes from my kitchen table".
Składniki | Ingredients
- 1 filet z tuńczyka/puszka w sosie własnym | 1 tuna fillet/can in brine
- 1 jajko | 1 egg
- 1 papryka spiczasta | 1 pointed pepper
- 10 sztuk fasolki szparagowej | 10 pieces of green beans
- 100g bobu | 100g broad beans
- 1,5 łyżki oliwy z oliwek | 1,5 tbsp olive oil
- sól w kryształkach, pieprz | coarse salt, pepper
- 1/2 cytryny | 1/2 lemon
Filet z tuńczyka upiec w folii aluminiowej przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Z fasolki poodcinać końce i poprzekrajać na pół, wrzucić do gotującej się wody razem z bobem. Gotować do miękkości ( krucha ale nie całkiem miękka jest najlepsza ).
Paprykę umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek. Jajko gotować przez 8 minut, następnie obrać i przekroić w półksiężyce.
Na talerzu ułożyć rybę, warzywa, jajko. Posolić i popierzyć, polać sokiem z cytryny i 1 łyżką oliwy z oliwek.
Bake tuna in aluminum foil for 20 minutes in 180 degrees Celsius. Cut off the ends of green beans and then cut in half, put in boiling water together with broad beans. Cook until soft ( crunchy but not fully tender is the best ).
Wash the pepper, cut into pieces and fry on 1 tsp olive oil. Boil the egg for 8 minutes, peel it and cut into half-moon shapes.
On the plate place the fish, vegetables, egg. Sprinkle with salt and pepper, drizzle with lemon juice and 1 tbsp olive oil.
Smacznego ! | Enjoy !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz