Sometimes I have a yearning for a sweet treat but my stomach demands something that will nicely fill it up, satisfy the craving and tummy will not ask for more. These biscuits are just like that ! The goodness comes from the big amount of fat from the nuts. We can gobble them up not only when we are in need of something sweet but also in between meals as a snack. The recipe comes from iquitsugar blog.
Składniki | Ingredients
- 250ml masła orzechowego z kawałkami orzechów | 250ml crunchy peanut butter
- 250ml zmielonych orzechów laskowych | 250ml ground hazelnuts
- 1 dojrzały banan | 1 ripe banana
- 1,5 łyżki mąki gryczanej | 1,5 tbsp buckwheat flour
- 2 łyżeczki płynnego miodu | 2tsp runny honey
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia | 1/2 tsp baking powder
- garść sezamu | handful of sesame seeds
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, zmielonego orzechy w misce. Następnie dodać banana i dobrze go rozgnieść, dodać miód oraz masło orzechowe. Dokładnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć dłonią, polożyć na blaszce i posypać sezamem.
Mix the flour, baking powder, hazelnut meal in a bowl. Next add banana and mash it well, add honey and peanut butter. Mix well. Line a baking tray with baking paper. Make balls the size of a walnut and flatten them down with your hand, place on the tray and sprinkle with sesame seeds.
Porcji | Yields: 16
Smacznego ! | Enjoy !
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń