czwartek, 20 listopada 2014

Szybka Pomidorowa z passaty | Quick Tomato soup from passata

Zupy to cudowny wynalazek ! W jednym garze dużo warzyw, minerałów, białka, dobrego tłuszczu. Wszystko w zależności od zupy, którą ugotujemy. Taki wywar zadba o nasz żołądek bo z reguły jemy dużo suchego lub twardego jedzenia, które jest długo trawione a miska gorącej zupy nie dosyć, że nas rozgrzeje to na dodatek szybko zostanie przyswojona przez nasz brzuszek. 
Dzisiaj super zdrowa i sycąca zupa pomidorowa :)

Soups- great invention ! In one pot you have plenty of vegetables, minerals, protein, good fat. Everything depends on the kind of soup you are making. Such broth will take care of our stomach because what we mainly eat is dry and solid food which is digested for longer, and a bowl of hot soup will not only warm our stomach but will be easily absorbed. 
On the menu today: super healthy and filling tomato soup :)



Składniki | Ingredients

  • 500 ml passaty(przecieru pomidorowego) | 500ml passata
  • 500g ulubionego makaronu | 500g favourite pasta
  • sól, pieprz |salt, pepper
  • słodka śmietanka 18% | single cream
  • oliwa z oliwek | olive oil
Jest to bardzo ekspresowa zupa, nie gotowana na żadnym wywarze. Można taką przygotować kiedy nie mamy zbyt dużo czasu ale zależy nam na pożywnym obiedzie.

This is a super quick soup, cooked without any broth. It can be prepared when we lack time but we still want to eat a nutritious dinner.

Wlewamy do garnka passatę, dolewamy wodę [rozrzedzamy zupę według własnego uznania]. Gotujemy na małym ogniu do momentu wrzenia. W międzyczasie gotujemy makaron. Zupę pozostawiamy na palniku [mały ogień] aby była gorąca przy podawaniu. Doprawiamy solą i pieprzem. 
Do miski nakładamy makaron, nalewamy zupę, polewamy śmietanką i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. 

Pour the passata over to a pan, add water [dilute the soup according to your own liking ]. Cook on a low heat until it starts to boil. In the meantime cook pasta. Leave the soup on the stove [low heat] so it stays hot when serving. Season with salt and pepper. Place some pasta in a bowl, spoon the soup, top with cream and drizzle with oilve oil.




Smacznego | Enjoy !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjny Polski Rosół

Witam Was Serdecznie ! Kto nie lubi rosołu, prawda ? A no szczerze wam powiem, że kiedy byłam nastolatką bardzo marudziłam mamie kiedy na o...