niedziela, 19 listopada 2017

Posypka Kakaowa z Płatkami Kokosa, Ziarnami i Orzechami

Ta Posypka jest Genialna ! Nadaje się do owsianki, jaglanki, puddingów i innych deserów, a Najlepsza jest jedzona jako przekąska : )
Dzięki temu, że są w niej ziarna, kokos i kakao bardzo szybko potrafi zaspokoić ochotę na słodycze. Zaliczam ją do Fit Przekąski Guilt-Free...można jeść bez wyrzutów sumienia ; )
Przepis pochodzi z mojej ukochanej książki I QUIT SUGAR FOR LIFE.

Składniki:
  • 175g płatków kokosa
  • 250g ziaren:  orzechy włoskie i laskowe / płatki migdała lub całe orzechy / ziarna słonecznika / pestki dyni / zmielonego maku / sezamu
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 80g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 4 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 50g kakao deserowego

Wszystkie składniki wymieszać w misce ( orzechy wcześniej posiekać na nieco mniejsze kawałki ), można dodać więcej miodu jeśli posypka jest dla was niezbyt słodka. Na dużej blaszce wyłożyć papier do pieczenia, następnie przełożyć posypkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni, na średniej półce przez 20-30 minut aż ziarna będą chrupiące. Przemieszać posypkę od czasu do czasu aby się nie przypaliła.

P.S. 
Ja piekłam swoją z termoobiegiem więc mieszać musiałam dosyć często.





Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tradycyjny Polski Rosół

Witam Was Serdecznie ! Kto nie lubi rosołu, prawda ? A no szczerze wam powiem, że kiedy byłam nastolatką bardzo marudziłam mamie kiedy na o...