I love pasta ! In every way. I came up with this dish in a hurry because there's always little time for everything on Saturdays but you still want to eat something yummy since it's the weekend. So, fried veggies on olive oil which was also the sauce, and wide pasta :) Everything turned out very well as we had another grey and rainy day, and our plates were full of spring :)
Składniki ~ Ingredients:
- makaron pappardelle 500g ~ pappardelle pasta 500g
- papryka żółta i czerwona ~ red and yellow pepper
- cukinia ~ courgette
- pieczarki 400g ~ mushrooms 400g
- 2 piersi z kurczaka ~ 2 chicken breasts
- tymianek ~ thyme
- vegeta ~ vegeta
- oliwa z oliwek ~ olive oil
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ( 1 łyżeczka ). Odcedzamy i odkładamy na bok. Kroimy papryki na nieduże kwadratowe kawałki, cukinie w półksiężyce, pieczarki na nieduże w miarę grube kawałki. Mięso powinno być pokrojone w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy papryki. Powinny być miękkie ale jednocześnie chrupiące. Przekładamy do miseczki. Kolejno podsmażamy cukinię- ją dużo krócej bo szybko robi się miękka. Pamiętajmy aby warzywa nie były zbyt miękkie i się nie rozwalały. Gotową cukinię przekładamy do miseczki. Na końcu smażymy pieczarki, przyprawiamy je solą i pieprzem i smażymy aż odparuje woda. Przekładamy do miseczki. Na końcu smażymy kurczaka.
Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy do niego wszystkie warzywa, zmniejszamy ogień i mieszamy wszystko razem aby połączyły się smaki. Przyprawiamy vegetą. Dodajemy makaron, polewamy oliwą aby powstał lekki sosik i posypujemy tymiankiem. Podgrzewamy danie na małym ogniu aż będzie gorące.
Drodzy czytelnicy ! Jak najbardziej można dodać więcej warzyw czy mięsa. Te proporcje starczyły dla mnie i mojego męża przy czym oboje braliśmy dokładkę :)
Cook pasta al dente in salty water, add 1 teaspoon of olive oil. Drain pasta and put aside. Cut peppers into square cubes, courgettes into half-moons, mushrooms into thick, not very large pieces. Meat should be cut into narrow strips. Heat olive oil in a frying pan and fry the peppers. They should be soft but crunchy at the same time. Put them into a bowl. Next, fry the courgette- frying time should be shorter as the veggie becomes soft quickly. Remember that the vegetables can't be too soft and they can't be falling apart. Cooked courgette put into a bowl. Now, fry the mushrooms, add salt and pepper, and fry until water evaporates. Put into a bowl. At last fry the chicken. When it is ready add the vegetables, lower the heat and mix well so the tastes combine. Season with vegeta. Add pasta, drizzle with olive oil ( sauce ) and sprinkle with thyme. Heat the dish until hot.
Dear followers ! You most certainly can use more veggies or meat. These proportions were enough for me and my husband and we both went back to the kitchen for more :)
* Osoby, które nie wiedzą jak wygląda Vegeta załączam zdjęcie
Those who don't know what Vegeta looks like I attach a photo
Smacznego ! ~ Enjoy !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz