Pizza wychodzi miękka, na średnim cieście, które bez problemu utrzyma świeżość do następnego dnia.
Polecam !
I like pizza on a medium or thick crust. I've been looking for a recipe for such base and for the proportions to be measured perfectly for a round tin. The photo attached shows pizza in a rectangular shape :) and that's because my round tin is not useful anymore :P
Pizza is soft, on a medium crust that stays fresh until the next day.
I recommend it !
Składniki ~ Ingredients
- 160ml ciepłej wody ~ 160ml warm water
- 2 łyżki oliwy ~ 2 tablespoons oil
- 30g drożdży ~ 30g yeast
- 1 łyżeczka cukru ~ 1 teaspoon sugar
- 300g mąki ~ 300g flour
- 1/2 łyżeczki soli ~ 1/2 teaspoon salt
Drożdże rozprowadzamy w wodzie z dodatkiem cukru i wlewamy do mąki wymieszanej z oliwą i solą. Wyrabiamy ciasto. Ciasto należy wyrobić dokładnie dlatego poświęcamy mu 10-15 min. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, wkładamy do miski i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu [ok 30 min]. Następnie rozwałkowujemy ciasto na kształt okrągłej blaszki. Blaszkę smarujemy lekko olejem. Kładziemy ciasto i lekko nakłuwamy widelcem. Smarujemy sosem, układamy składniki i posypujemy serem. Pieczemy 15 min w temp 200 stopni.
We mix yeast in water with sugar and then pour it to the flour mixed with oil and salt. Knead the dough for about 10-15 min. When the dough is ready spread it evenly with oil, place it in a bowl and leave it in a warm place for about 30 min. Once the dough has risen we roll it trying to form a circle. Next spread the tin with oil, place the dough and make holes with a fork. Spread some tomato sauce, put your ingredients and sprinkle with cheese. Bake for 15 min in 200 degrees.
Smacznego ! ~ Enjoy ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz